29.11.2019

Telefon mobil OnePlus 7T, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM

Compania OnePlus a fost fondata la 16 decembrie 2013 de catre fosti vicepresedintii Oppo, Pete Lau si Carl Pei si are sediul in Shenzen, China. 
In primavara anului 2014, compania anunta primul model. Acesta se detasa fata de restul telefoanelor ce luau nastere in Shenzen.
Obiectivul principal al companiei. a fost sa proiecteze un smartphone care sa echilibreze calitatea de inalta performanta cu un pret mai mic decat alte telefoane din clasa sa, crezand ca utilizatorii nu „se vor impaca niciodata” cu dispozitivele de calitate inferioara produse de alte companii. Lau a explicat ca „nu vom fi niciodata diferiti doar de dragul de a fi diferiti. Tot ceea ce am facut trebuie sa imbunatateasca experienta reala a utilizatorului in utilizarea de zi cu zi.”




Iata parerea unui utilizator al acestui model:

"Folosesc OnePlus 7T de câteva zile și asta e părerea mea despre el. Anterior am deținut OnePlus 6T și acum mai am iPhone 11 și Samsung Galaxy S10.
Ca design, arată bine, culoarea Glacier Blue nu lasă prea multe amprente, dar tot va mai trebui să îl ștergi. Marginile sunt mici, partea din față e aproape toată ecran, iar camera frontală e discret ascunsă. Pentru un ecran așa mare, e relativ ușor de folosit cu o mână, probabil pentru că nu e foarte lat. De exemplu, iPhone 11 e mai lat și mai greu de folosit cu o mână, chiar dacă ecranul e semnificativ mai mic ca al lui OP 7T. Ce-i drept, iPhone-ul e mult mai scund. Pe spate preferam aranjamentul camerelor lui OnePlus 7 sau 7 Pro, pe 7T cred că e prea mare și ieșit în relief.
Ecranul e mare și de bună calitate. Am remarcat luminozitatea, pe OnePlus 6T vedeam greu în soare puternic și display-ul lui 7T e o evoluție considerabilă. Rezoluția rămâne 1080p, calitatea e foarte bună și ai o mulțime de opțiuni pentru a-l personaliza. Avantajul ecranului și ce îl diferențiază este rata de refresh de 90 Hz. Sincer, nu am văzut diferența față de 60 Hz, dar n-am cei mai buni ochi și, dacă stai mai bine decât mine la acest capitol, vei aprecia fluiditatea display-ului.
O să vorbesc de performanță (procesor) și sistem de operare împreună, pentru că merg mână în mână. Aici OnePlus este în top, poate chiar pe primul loc. Procesorul este un SD855+, cel mai puternic de pe Android la momentul actual, peste Galaxy S10+, Note 10+, Huawei P30 Pro sau Pixel 4 XL. Nu există la momentul actual aplicații sau jocuri care să pună în dificultate telefonul și nu vor exista prea curând. Cât despre sistemul de operare, este principalul motiv să îți iei OnePlus. E extrem de bine optimizat, se mișcă fluid, fără erori. Pur și simplu merge bine și repede.. Foarte repede. E destul de aproape de android pur, dar are câteva opțiuni de personalizare în plus.
La update-uri OnePlus stă extrem de bine, printre puținele companii ce le oferă timp de 3 ani. Și nici nu încetinesc după 1-2 ani de utilizare, încă un mare plus.
Camera a fost mereu călcâiul lui Ahile când vorbim de OnePlus. Ea s-a îmbunătățit vizibil, dar nici concurența n-a stagnat. Pe partea foto se poate bate cu un telefon de top mult mai scump fără probleme. Culorile nu mai sunt înfrumusețate exagerat sau artificial ca pe alte telefoane și camera surprinde foarte multe detalii. Doar când e pus în lumina soarelui e puțin în urma concurenței, dar nu cu mult. Telefonul are mod macro și DA, chiar merge bine, mă pot apropia mult de un subiect pentru a face poză și prinde surprinzător de multe detalii. Modul portret/bokeh este foarte bun, peste unele telefoane de top. OnePlus a îmbunătățit și calitatea video, deși rămâne în urma concurenței din punct de vedere a înregistrării audio și a stabilizării. Nu e departe, dar e în urmă. Chiar și așa, mi-e greu să cred că ar putea dezamăgi pe cineva camera, față de telefoanele OnePlus lansate mai devreme de 2019, e o îmbunătățire considerabilă.




Am văzut că multe persoane își făceau griji cu privire la baterie și e de înțeles. Deși a crescut cu 100 mAh față de OP 7, acum avem ecran mai mare și rată de refresh de 90 Hz, recunoscută pentru consumul de baterie. Din experiența mea, la baterie este în urma concurenței. Bateria va ține la limită o zi de utilizare intensă (gaming, mult multimedia, rețele de socializare, poate editare foto-video) și la utilizare medie nu vei obține două zile. Dacă muți ecranul pe 60 Hz, va fi o îmbunătățire semnificativă, dar vei renunța la senzația faină dată de cei 90 Hz (dacă poți sesiza diferența, eu n-am putut). Cu ecranul la 60 Hz durata de viață a bateriei va fi comparabilă cu a telefoanelor de top. În plus, se încarcă EXTREM de repede, îl lași la încărcat și când te-ai întors deja e la 90%.
Ce am mai observat la telefon: Îmi place că vine cu husă și cu folie de protecție pe ecran, însă îi lipsesc căștile din cutie. Autoluminozitatea este indecisă și am fost nevoit să o dezactivez, iar motorașul de vibrație e vizibil mai bun decât cel de pe OnePlus 6T. Difuzoarele stereo se aud foarte tare, dar par să fi sacrificat din calitate pentru volum mai mare (le compar cu telefoane de top, sunt peste orice telefon mediu sau de buget). Îi lipsesc mufa jack, locul pentru cardul de memorie, rezistența la apă și încărcarea wireless. Dacă le vei simți lipsa, depinde de nevoile tale. O să menționez că telefonul e rezistent la apă, OnePlus a vrut să țină prețul mai jos pentru că ar fi costat bani certificarea oficială. Dacă am zis de preț, el a crescut din nou.
Am dat 2900 lei pe telefon și eu îl văd comparabil cu Galaxy S10+, Note 10, iPhone 11 Pro, Huawei P30 Pro. Față de acestea, este mai accesibil, dar acum găsești pe piață telefoane ca S10, S10e, Huawei P30, chiar și Xiaomi Mi 9T Pro, și alegerea ține în totalitate de tine. Mie mi se pare o ofertă bună OnePlus 7T și o evoluție considerabilă față de generația anterioară. Telefonul arată bine, se mișcă excepțional, camera nu va dezamăgi și va primi update-uri pentru mult timp."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu